Aydın’da çocuklarda Beta enfeksiyonu arttı

Aydın’da çocuklarda Beta enfeksiyonu arttı “Son zamanlarda kliniğine çok fazla ateş, burun tıkanıklığı ve öksürük şikayetleri geldiğini söyleyen Alay,” Bu ara çok fazla ateş, burun tıkanıklığı ve öksürük şikayetleri geliyor. Özellikle gece öksürükleri çok fazla. Ben bunun biraz mevsim değişikliğine bağlı olduğunu da düşünüyorum. Özellikle Aydın için. Tam bir kış mevsimi gibi Beta enfeksiyonu salgını...

Aydın’da çocuklarda Beta enfeksiyonu arttı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’da çocuklarda Beta enfeksiyonu arttı

“Son zamanlarda kliniğine çok fazla ateş, burun tıkanıklığı ve öksürük şikayetleri geldiğini söyleyen Alay,” Bu ara çok fazla ateş, burun tıkanıklığı ve öksürük şikayetleri geliyor. Özellikle gece öksürükleri çok fazla. Ben bunun biraz mevsim değişikliğine bağlı olduğunu da düşünüyorum. Özellikle Aydın için. Tam bir kış mevsimi gibi Beta enfeksiyonu salgını var. Bu ara baktığımız çocukların yüzde 80’inde nerdeyse Beta enfeksiyonu pozitif geliyor” dedi.

“Çocuğun ateşi düşmüyorsa Beta enfeksiyonu olabilir”

Çocukların ateşi düşmüyorsa mutlaka beta testi yapılması gerektiğini vurgulayan Alay,” Düşmeyen ateş, ateşi düşmeyen çocuğa ateş düşürücüler verildi evde yapılması gerekenler yapıldı ve ateş hala düşmüyorsa ve çocuklarda yutkunamayacak kadar boğaz ağrısı varsa bu durumda mutlaka akla beta enfeksiyonu gelmeli ve testi yapılmalı çünkü normal kullanılan antibiyotikler betanın kalpte oluşabileceği hasarları engelleyemiyor. Mutlaka ona özel bir tedavi verilmesi gerekiyor. Bu anlamda düşmeyen ateşlerde, geçmeyen boğaz ağrılarında mutlaka beta testini öneriyorum” diye konuştu.

“Ateşli çocuklar çok fazla kapalı ortama girmemeli”

Beta enfeksiyonunda sıvı desteğinin önemli olduğunu vurgulayan Alay, “Ateşli çocuklarda çok fazla kapalı ortamlara girilmemesini öneriyorum. Ateşli çocuk varsa. Okula belki gönderilmeyebilir. Bol sıvı desteği ve vitamin takviyeleri verilebilir. Ve normalden daha fazla o dönem için uyku düzenine dikkat edilebilir. Hastalıklarda mutlaka çocuklarda iştahsızlık oluyor. Bu zaten beklediğimiz ve normal bir durum. Yemek yemiyor diye sıvı açığını gözden kaçırmayalım mutlaka bir sıvı desteği verelim çocuklara. Bu su olabilir ıhlamur olabilir. Portakal suyu olabilir. Vitamin takviyeleri olabilir. Özellikle enfeksiyon döneminde sıvı desteği çok önemli” diye konuştu.

HABER VİDEOLARI

Aydın’da çocuklarda Beta enfeksiyonu arttı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.